icon-arrow-right
HomeDienstenDiensten voor pijpleidingen

Diensten voor pijpleidingen

PRS International biedt een uitgebreid pakket diensten aan voor het inbedrijfstellen van pijpleidingen, het buitenbedrijf stellen van pijpleidingen, de onderhoud van pijpleidingen, het afsluiten en verleggen van pijpleidingen en pijpleidingdiensten voor de internationale olie- en gasindustrie en firma's met onderwateractiviteiten. Deze diensten omvatten onder andere project-engineering, reinigen, meten, kalibreren, hydrostatisch testen, pneumatisch testen, ontwateren en drogen. Daarnaast zijn wij gespecialiseerd in het piggen van pijpleidingen; een zeer effectieve manier voor het reinigen van pijpleidingen. 

Pijpleidingen worden regelmatig gereinigd, zodat operators kunnen zorgen dat producten voldoen aan de specificaties en er voorkomen kan worden dat er lekkages ontstaan aan de pijpleidingen. Dit komt ook ten goede aan de betrouwbaarheid en de levensduur van de pijpleidingen zelf. De resultaten van onze technieken voor het reinigen van pijpleidingen blijken uit de interne inspecties van pijpleidingen: betere productkwaliteit en een hogere doorvoer.

 

Wij bieden een breed scala pijpleidingdiensten aan, waaronder:

  • Inspectie van pijpleidingen (ILI)
  • Advisering over betrouwbaarheid van pijpleidingen (Pipe Care)
  • Piggen, testen en drogen van pijpleidingen
  • Pneumatisch testen van pijpleidingen
  • Pijpleidingen testen op lekkages
  • Online en offline reinigen van pijpleidingen
  • Op locatie coaten van pijpleidingen
  • Chemisch reinigen van pijpleidingen
  • Buiten bedrijf stellen van pijpleidingen

Meer weten over onze diensten voor pijpleidingen?

In-Situ coating

Na verloop van tijd ontstaan er op de interne oppervlakken van stalen pijpleidingen agressieve, corrosieve afzettingen. Deze afzettingen veroorzaken corrosie aan de binnenzijde van de pijpleiding, evenals oppervlaktewrijving waardoor de doorstroming vermindert.

In-Situ coating

Underground Leaktesting

Ondergrondse pijpleidingen en opslagtanks worden onder druk gezet met helium. Helium is zeer mobiel en kan daardoor ontsnappen door kleine lekken en vervolgens aan het oppervlak komen. Daar kan het eenvoudig worden gedetecteerd met de PHD-4.

Underground leaktesting
+