icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Duitsland

Hot-shot inertiseren van een FRSU-schip voor LNG services

Hot-shot inertiseren van een FRSU-schip (floating storage regasification unit) om het systeem klaar te maken voor aankomende LNG vergassing als eerste operationele FRSU faciliteit in Duitsland.

Locatie
Sassnitz
Land
Duitsland
FRSU Neptune PRS International.jpg

“Ready for action!” is het laatste wat we hoorde op locatie voordat we vertokken na een succesvolle klus.

Met de injectie van onze stikstof, inertiseren we het schip en koelen we het schip af tot een bepaalde temperatuur. Zodat de systemen aan boord klaar zijn om LNG te ontvangen bij een temperatuur van -160 graden Celsius, en hierna kan het FRSU-schip dit omzetten naar gasvormig aardgas.

De stikstofservice die wij bieden als PRS International is per job verschillend en aangepast volgens de eisen van onze klanten. Daarom zijn we in staat om alle FRSU-schepen, LNG-tankers en raffinaderij specifiek apparatuur te inertiseren, af te koelen of op te warmen middels stikstof. In de uitdagende stikstofmarkt van tegenwoordig hebben we deze hot-shot klus anders aangepakt. We hebben 200.000 kg vloeibare stikstof opgeslagen in onze cryogene tanks. Hierdoor hebben wij de klus zonder onderbreking van levering kunnen uitvoeren.

Ready for action!
Gerelateerd Installaties bedrijfsklaar maken

Wat is een floating storage regasification unit (FRSU)?

Deze FRSU-schepen zijn in staat om het vloeibare aardgas uit LNG-tankers om te zetten in gasvormig aardgas en dit aan het net te leveren.

Vloeibaar aardgas gebruikt slechts één 600e van het oorspronkelijke volume.

Zo kan een LNG-vrachtschip tot 90.000 huishoudens een jaar lang van gas voorzien.

Bij het vullen of legen van deze LNG- en FSRU-schepen zijn onze stikstofdiensten van essentieel belang. Hierbij zorgen wij ervoor dat de systemen klaar zijn om producten zoals LNG op een veilige en gecontroleerde manier te ontvangen.